İNCİR SOSLU MUHALLEBİ TARİFİM - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Kasım 2014 Cuma

İNCİR SOSLU MUHALLEBİ TARİFİM

İNCİR SOSLU MUHALLEBİ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde İNCİR SOSLU MUHALLEBİ nasıl yapılır anlatacağım.


İNCİR SOSLU MUHALLEBİ
İncir ağacı benim çocukluğumdur....Bana göre tırmanması en kolay ağaçtır incir ağacı....Hele bu incir ağacı komşunun bahçesindeyse incirler daha da cazip gelir bir çocuğun gözüne :)
İncir sevdiğim için bu tarifi çok seviyorum :)




• MALZEMELER:

•  1 litre süt

•  3 yemek kaşığı tepeleme un

•  6 yemek kaşığı toz şeker

•  1 paket vanilya

•  1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)

•  SOSU İÇİN:

•  6 adet taze olgun incir ( Ballı olanlardan)

•  YAPILIŞI:

•  Bir tencereye, süt, şeker ve unu alın.

•  Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak ( Ben çırpma teli kullanıyorum.) muhallebi kıvamında pişirin.

•  Pişmeye yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. ( Aromaları böyle daha belirgin oluyor.)

•  Muhallebi göz göz olunca ateşten alın.

•  Kuru ve temiz kaselere sıcak sıcak muhallebiyi üzerinden 1 parmak eksik kalacak şekilde paylaştırın.

•  Oda ısısında soğumaya bırakın.

•  SOSUN YAPILIŞI:

•  İncirlerin kabuklarını soyun ve robotta püre haline getirin.

•  Soğuyan muhallebinin üzerine incir püresini  paylaştırın ve iyice Soğumaya  bırakın.


•  AFİYETLER OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here