İNCİR SOSLU MUHALLEBİ
İncir ağacı benim çocukluğumdur....Bana göre tırmanması en kolay ağaçtır incir ağacı....Hele bu incir ağacı komşunun bahçesindeyse incirler daha da cazip gelir bir çocuğun gözüne :)
İncir sevdiğim için bu tarifi çok seviyorum :)
• MALZEMELER:
• 1 litre süt
• 3 yemek kaşığı tepeleme un
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
• SOSU İÇİN:
• 6 adet taze olgun incir ( Ballı olanlardan)
• YAPILIŞI:
• Bir tencereye, süt, şeker ve unu alın.
• Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak ( Ben çırpma teli kullanıyorum.) muhallebi kıvamında pişirin.
• Pişmeye yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. ( Aromaları böyle daha belirgin oluyor.)
• Muhallebi göz göz olunca ateşten alın.
• Kuru ve temiz kaselere sıcak sıcak muhallebiyi üzerinden 1 parmak eksik kalacak şekilde paylaştırın.
• Oda ısısında soğumaya bırakın.
• SOSUN YAPILIŞI:
• İncirlerin kabuklarını soyun ve robotta püre haline getirin.
• Soğuyan muhallebinin üzerine incir püresini paylaştırın ve iyice Soğumaya bırakın.
• AFİYETLER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder