Sütlü kadayif tatli tarifi iftara özel - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Temmuz 2014 Salı

Sütlü kadayif tatli tarifi iftara özel

Sütlü kadayıf tatlısı tarifi öncesi Merhaba bugün Ramazan Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti ile Hızlı ve Pratik Sütlü kadayıf tatlısı tarifi Tarifimiz ile sizlerleyiz.

sütlü kadayıf tarifi

Sütlü kadayıf tatlısı Malzemeler:
750 gr kadayıf250 gr tereyağı1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti İçin: 5 su bardağı toz şeker3 su bardağı süt3 su bardağı su
Sütlü kadayıf tatlısı tarifi:
Tatlınızı yapmaya başlamadan önce vaktiniz varsa kadayıfı tepside veya temiz bir örtünün üzerinde 2-3 saat kuruması için yaydırın.Tereyağını eritin ve bir kabın içine aldığınız kadayıfın üzerine dökün.Elinizle harmanlayarak, tereyağını kadayıfa güzelce yedirin.Boyu uzun olmayan bir nescafe fincanı veya standarttan biraz daha küçük bir bardağın yarısını kadayıf ile doldurun.Elinizle kadayıfı bastırın.Ortasına ceviz ekleyin.En üste tekrar kadafıf ilave ederek, elinizle bastırın.Fincanı elinize ters çevirip, yağlanmış tepsiye dizin.Kadayıflar bitene dek bu işlemi tekrarlayın.180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.Bir tencereye sütü,suyu ve şekeri koyarak, şerbeti 10 dakika orta ateşte kaynatın.Kadayıflar soğuk, şerbet sıcak olacak şekilde şerbeti kadayıfların üzerine dökün.Kadayıflar şerbeti çekince servis yapın. [reklam]Bir önceki yazımız olan Bülbül Konağı Tatlı Tarifi başlıklı makalemizde bülbül konağı tatlı ve bülbül konağı tatlı tarifi hakkında bilgiler verilmektedir.
Videolu Sütlü kadayıf tatlısı tarifi Tarifimiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here