250 gr kuşbaşı et-2 su bardağı pirinç-1 adet havuç-2 adet soğan-2 adet domates-4 adet sivri biber-2.5 su bardağı sıcak su-yarım demet maydanoz-2 yemek kaşığı sıvı yağ-200 gr ıspanak-tuz-karabiber
Pirinçleri az tuzlu suda 15 dakika beklettikden sonra yıkayıp süzün.250 gr kuşbaşı etin üzerine 4 su bardağı su koyup etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.Yayvan bir tencerenin dibine ilk önce etleri dizin,daha sonra yarım ay şeklinde kesilmiş soğanları,ince halka kesilmiş sivri biberleri,rendelenmiş havucu,iri doğranmış ıspanak yapraklarını ve küp doğranmış domatesleri koyun.Süzülen pirinçleri küçük bir tencerenin içinde 2 yemek kaşığı sıvı yağında birkaç dakika kavurduktan sonra sebzelerin üzerine yayın.Eti haşladığınız sudan 2.5 su bardağını alıp sebzeli pirincin üzerine koyun ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Pilavı 15 dakika demlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirip servis yapın.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
24 Haziran 2014 Salı
Anasayfa
iftar menüsü
iftar sofrası
pilav
pilav tarifi
pilav tarifleri
sebzeli pilav
Süprizli pilav tarifi - Ramazan Menusu 2014
Süprizli pilav tarifi - Ramazan Menusu 2014
Etiketler
# iftar menüsü
# iftar sofrası
# pilav
# pilav tarifi
# pilav tarifleri
# sebzeli pilav
Share This
Kim? HikmetSütlüce
sebzeli pilav
Etiketler:
iftar menüsü,
iftar sofrası,
pilav,
pilav tarifi,
pilav tarifleri,
sebzeli pilav
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder