Keki için; 4 adet yumurta-3 fincan şeker-3 fincan un-1 paket vanilya-yarım paket kabartma tozu-2 adet muz Kreması için;125 gr margarin-1 adet yumurta-yarım su bardağı şeker-2 yemek kaşığı un-3 su bardağı süt Üzeri için;1 çay bardağı pudra şekeri
4 adet yumurtayı 3 fincan şeker ile köpük oluncaya kadar çırpın.Un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve çok az yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına boşaltın.Keki 175 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.Keki kalıbında soğuttukdan sonra enlemesine ikiye bölün.Kreması için;1 adet yumurta ve yarım su bardağı şekeri köpük oluncaya kadar çırpın.İçine un ve süt ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Kremayı oda sıcaklığında 5 dakika ılıttıkdan sonra margarini ekleyip tel çırpıcı ile iyice karıştırın ve kekin ilk katına sürün.Üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirip kekin diğer yarısını üstüne kapatın.
Pastanın üzerine pudra şekeri serpip ilk önce oda sıcaklığında 30 dakika daha sonra buzdolabında 30 dakika beklettikden sonra servis yapın.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
28 Haziran 2014 Cumartesi
Anasayfa
alman pastası
iftar menüsü
iftar sofrası
muzlu pasta tarifi
muzlu pasta yapılışı
Pasta
İftar Menüsü Muzlu Alman Pastası Tarifim 2014
İftar Menüsü Muzlu Alman Pastası Tarifim 2014
Etiketler
# alman pastası
# iftar menüsü
# iftar sofrası
# muzlu pasta tarifi
# muzlu pasta yapılışı
# Pasta
Share This
Kim? HikmetSütlüce
Pasta
Etiketler:
alman pastası,
iftar menüsü,
iftar sofrası,
muzlu pasta tarifi,
muzlu pasta yapılışı,
Pasta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder