
- 1 adet lavaş
- 100 gr. Pınar beyaz peynir (sürülebilir)
- 100 gr. beyaz peynir
- 7-8 adet salam
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı mayonez
Yapılışı: Beyaz peynir ufalanarak, sürülebilir beyaz peynir, mayonez ve dövülmüş ceviz ile birlikte karıştırılır. Elde edilen kıvamlı karışımir lavaşın üzerine yayılarak üzerine salam dilimleri yerleştirilir. (Lavaş sarıldıkça, iç malzeme sarma yönüne doğru ilerlediği için uç kısma daha az malzeme koyabilirsiniz.) Lavaş bir ucundan başlayarak sıkıca sarılır ve streçlenir. 5-6 saat buzdolabında bekledikten sonra, 3 cm. kalınlığında kesilerek servis edilir. (Uç kısımlar biçimsiz olduğu için kullanılmadığından, bir lavaştan yaklaşık 7 dilim servis edebilirsiniz.)
Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder