Kaplumbağ Süslü Kuskus Salatası Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Mayıs 2014 Cuma

Kaplumbağ Süslü Kuskus Salatası Tarifi



Çocukların hastalığı pek bir zormuş, inanın onlar hasta olmasın ben 3 kere olayım razıyım. Üstelik eve hastalık bir kere girdi mi, herkese uğramadan da geçmiyor, dolayısı ile "ayaklarım, ellerim, her tarafım ağrıyor" diye başlayan cümleler tüylerimi diken diken ediyor :( Neyse evde şu an asayiş berkemal ve gelelim uzunnn zamandır ihmal ettiğim bloguma...



Bu kez kaplumbağa kılığına girmiş kuskus salatası yine beni mahcup etmedi, gecenin yıldızı oldu, tabaktaki maydanozlar dahil olmak üzere herşeyi yendi, bitti, kül oldu :) Yapım çok kolay, buradaki tariften tek artısı, ekstradan 2 adet irice salatalık, yumurta ve yarım demet maydanoz. Ya da ben daha sade bir sunum istiyorum derseniz buradaki sunumu tercih edebilirsiniz.



Malzemeler:



- 1 paket kuskus makarna 

- 3-4 adet Çengelköy salatalık

- 2 adet iri salatalık 

- 6-7 adet kornişon turşu  

-  ½ kg. yoğurt

- 4-5 diş sarımsak

- 1 adet haşlanmış yumurta

- yarım demet maydanoz 

- tuz



Yapılışı: Derince bir kase zeminine strech film kaplanır. Dipten başlamak üzere, hafif sıkıştırarak aynı boyda dilimlenmiş salatalık dilimleri yanyana dizilir. Orta büyüklükte bir tencereye su ve bir tatlı kaşığı tuz konularak kaynatılır. Su kaynamaya başladığında içerisine kuskus makarna ilave edilerek, normal makarna pişirirkinden biraz daha diri olacak şekilde haşlanır. Bu arada salatalık ve kornişon turşular rendelenip sıkılarak suyu çıkarılır. Sarısaklar ezilerek yağurt ile karıştırılır. Hazırlanan tüm malzeme haşlanmış kuskus ile karıştırılarak tabanına salatalık dizilmiş kaseye boşaltılır. 1-2 saat buzdolabında dinlendikten sonra, büyükçe bir servis tabağına alınır. Salatalıkların uç kısımlarında ayaklar, haşlanmış yumurtadan baş yapılarak, maydanoz ile servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages