Öyle ferah bir lezzeti var ki, boşuna "Cennet Salatası" dememişler. Yalnız hemen söyleyeyim yapan da yapmayan da çok pişman bu salatayı. O nasıl oluyor diye duraksadınızsa eğer, hemen açıklayayım; Bu salatayı yapmak marifet değil, yapımı çok kolay, lakin yeşillikleri yıka Allah yıka bitmiyor :) Ammaa, misafirlerinize ikram ettiğinizde de nasıl beğeniliyor bir görseniz, her toplantıya bu salatayı yapmak istersiniz. Bir gece öncesinden yıkayıp hazırlığınızı yaparsanız, sizden rahatı olmaz vallahi :)
Malzemeler:
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze nane
- 2 demet roka
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 adet nar
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limonun suyu
- 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
- tuz
Yapılışı: İnce bulgur yayvan bir kaba alınarak üzerini geçecek kadar kaynar su eklenerek üzeri kapatılarak şişmeye bırakılır. Bu arada tüm yeşil malzeme iyice yıkanarak ince ince doğranır. Nar taneleri çıkarılır, ceviz iri olarak ufalanır. Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile birlikte salatanın sosu hazırlanır. Bulgur suyunu çekip, iyice şiştiği zaman diğer tüm malzemeler beraberce harmanlanarak servis kasesine alınır. (Küçük bir dip not;1-2 saat bekledikçe tadı çok daha güzel demleniyor.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder