Leziz Patatesli Kiymali Muska Böreği Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Nisan 2014 Çarşamba

Leziz Patatesli Kiymali Muska Böreği Tarifi

Şimdi ne pişirsem diyorsan doğru adrestesiniz. Damak zevkinize uygun farklı lezzetli kolayca yapabileceğiniz resimli yemek pişirmenin farklı ile yemekler yapmasını çabuk bir şekilde öğrenmeye hazrımısınız.

Videolu yemek pişirme birbirinden lezzetli asla görmediğiniz yemek tarifleri ile akşam yemek menüsü oldukça şık bir masa olarak görüneceğine emin olabilirsiniz.

Bugüne özel Musakka Böreği tarifi ile zengin damak tadını fazlası ile beğeneceksiniz en iyi yemek pişirme tarifini sizlere yemek sitemizde paylaşıyoruz.

Önceki gün AYSE HATUN yolladığı beğenilen lezzet börek tarifi için arkadaşımıza bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyor özel sunumlar ile beraber her gün çok sayıda farklı tarifleri paylaşıyoruz.

patatesli kıymalı muska böreği tarifi, soğanları doğrayıp ateşte 3 dakika kavuruyoruz. Üzerine kıymayı koyarak 4 – 5 dakika daha kavuruyoruz. Kabuğu soyulmuş çiğ patatesi rendeliyoruz. 4 – 5 dakika kavurduktan sonra tuz ve karabineri de ilave edip altını kapatıyoruz. Harcımız ılıdıktan sonra maydanozu doğrayıp karıştırıyoruz. Ayrı bir tavada margarini eritip üzerine soğuk su ilave edip ılıdıktan sonra ocaktan alıyoruz. Yufkamıza muska şekli vermek için önce yufkamızı açıyoruz ve tamamen yağlıyoruz. Daha sonra sağdan ve soldan yufkayı içe doğru katlıyor ve her katlamada üst kısmı yağlıyoruz. Karşımıza ince şerit şeklinde yufka çıkıyor. Bundan sonra yufkayı yine ortaya doğru üstten ve alttan katlayarak bu katlamalarda da yağlıyoruz. Böylece karşımıza katlanmış şekilde kare olarak yufka çıkıyor. Burada yufkayı dörde bölüyoruz ve her bir parçanın ortasına harçtan koyarak köşelerini birleştirip muska şekli elde etmiş oluyoruz. Daha sonra hazırladığımız yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişiriyor ve piştikten sonra servis ediyoruz.

patatesli kıymalı muska böreği tarifi malzemeleri :

    3 adet yufka
    100 gr margarin
    1 su bardağı ılık su

 İç harcı için

    150 gr kıyma
    1 adet kuru soğan
    1 adet patates
    1 tutam maydanoz
    5 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz karabiber

1 adet yumurta sarısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here