Bu tür yemekleri nasıl güzel fotoğraflayacağım, nasıl güzel sunacağım bilemiyorum. Tabağın kenarına azıcık koyup sonra sunarsam o azıcık yemek bizim evdekilerin dişinin kavuğuna gitmeyecek. EEE ben fotoğraf çekerken herkes yemek bekliyor. Sonuçta mecburen böyle bir görüntü çıkıyor. Görüntü kötü ama yemek çok lezzetli. Tavsiye ederim.
Enginar bizim evde severek yenen bir sebze. Daha önce yaptığım enginar yemeklerinin tariflerini sıraladım.
Enginar göbeğinde kıymalı dolma:
Etli enginar dolması
Zeytinyağlı enginar
İç baklalı enginar
Malzemeler:
- 3 adet enginar
- 2 orta boy patates
- 1 büyük havuç
- 1 kase bezelye
- 1 büyük soğan, 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça, zeytinyağı, tuz ve 2 adet kesme şeker
- Soğanı yemeklik doğruyorsunuz. Sarımsakları da soyuyorsunuz. Havuçlarıda yuvarlak yuvarlak doğruyorsunuz. Hepsini şeker ve tuz ilevesi ile zeytinyağında kavuruyorsunuz. Renkleri değiştiğinde içine salça atıp biraz daha kavuruyorsunuz.
- Sonra üstüne küp küp doğradığınız patatesleri, üçgen üçgen 6 parçaya böldüğünüz enginarları ve bezelyeleri ve en son suyunuda koyup kısık ateşte pişiriyorsunuz. Yaklaşık yarım saat sonra yemeğiniz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder