Taze Bezelye Diblemesi - Meze Yemek Tarifi 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Şubat 2014 Pazartesi

Taze Bezelye Diblemesi - Meze Yemek Tarifi 2014

 


 

 

Taze bezelyeyi ben bayılırım. Allah'tan evdeki herkeste çok seviyor. Bu dible hali :) Deneyin seveceksiniz.

 

Burada da taze fasulye diblesi var:

 


?Malzemeler:




  • 1 kilo taze bezelye


  • 1 su bardağı pirinç


  • 2 orta boy domates


  • 1 büyük boy havuç


  • 1 büyük boy kuru soğan


  • zeytinyağı, tuz


Yapılışı:




  1. Pirinci ılık suya bastırın. Yaklaşık 20-30 dk. bekletin.


  2. Soğanı yemeklik havucu yuvarlak yuvarlak doğrayın, zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Dometesleride yemeklikden daha küçük küçük doğrayın. Soğanların üstüne atın yumuşayıp suyunu versinler.


  3. Bezelyelerin uçlarını kavurun, 2 parmak genişliğinde kesin. Domateslerin üstüne atın. 1 çay bardağıda su ekleyin . Bezelyeler yumuşayınca yani pişince pişince üstüne pirincinizi ve 1'e 1 ölçüde kaynamış suyunuzu ekleyin. 1 su bardağı pirinç için 1 su bardağı su ekleyin yani. Pirinciniz suyunu çekene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here