Şakşuka Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Şubat 2014 Cuma

Şakşuka Tarifi

Şimdi sizlere yepyeni hayalinizdeki yemek tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Pratik şakşuka tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.






Malzeme Listesi (2 kişilik)



  • 2 Adet Patlıcan

  • 1 Adet Patates

  • 4 Diş Sarımsak

  • 2 Adet Kabak

  • 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı (Kızartmak İçin)

  • 5 Adet Biber

  • 2 Adet Domates

  • 1 Tatlı Kaşığı Sirke

  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

  • 2 Adet Soğan

Şakşuka Nasıl Yapılır?


1. Patlıcanları yıkayıp temizleyerek alacalı olarak soyun, küp küp doğrayarak üzerlerine tuz serpip harmanlayarak yarım saat kadar bekletin. Daha sonra bol su ile yıkayıp kurulayın.

2. Patatesleri soyarak küp küp doğrayın ve tuzla harmanlayın.

3. Kabakları temizleyerek bıcakla tırtıklı soyun ve küp küp doğrayın.

4. Biberlerin saplarını çıkararak üç dört parçaya kesin.

5. Tüm sebzeleri sırasıyla kızartın ve yağlarını süzerek fazlaca yağlarını alması için havlu kağıt üzerine alın.

6. Isıtılmış zeytinyağında soğanları karıştırarak yumuşatıp, hafif sararıncaya kadar soteleyin. Yemeklik doğranmış domatesleri ilave edin ve karıştırarak 2-3 dakika daha karıştırın.

7. Sarımsakları doğrayın.

8.Doğranmış sarımsak, sirke ve kızarttığınız sebzeleri harmanlayarak bir iki dakika daha pişirin. Sebzelerin ezilmemesi için fazla karıştırmayın.

9. Soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages