İlk defa bir tarifi yaptığımın ilk 2 saati içinde veriyorum. Hiç kısmet olmamıştı. Hakan basket maçına gitti. Ata 'da arkadaşlarına gitti. Laptop ve ben yanlız kaldık :(( Ben de hemen tarifimi ekleyiverdim. Bu arada Poğoça yumuşacık oldu. 2 tane yiyiverdim hemen. Normalde yaptığım şeylerden sadece 1 adetini tadar başka yememeye çalışırım. Ama buna dayanamadım.
Malzemeler:
- Evdekilerin ısrarı üzerine sadece 1 bardak tam tahıllı un ( siz 2 bardak kullanın)
- 4 bardak beyaz un ( toplam un sayısı 5 bardak olacak)
- 1 ajda bardağı sıvı yağ
- 100 gr kadar katı yağ
- 1 bardak süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket toz maya ( yaş mayada kullanabilirsinizi)
- Yaklaşık 1 ajda bardak su
- İçi için bir tabak dolusu peynir ve maydanoz
- Toz mayayı 1 bardak ılık süt, şeker ve tuz ile ıslatıp 15 dakika kadar bekletin.
- İçine unu ve sıvı yağı da katın yoğurmaya başlayın. İçine suda katmanız gerecektir. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar ihtiyaca göre ya su katın yada un.
- Üstüne nemli bir bez örtün. Kabarana kadar bekletin.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, içine çay kaşığı ile katı yağ koyup kapatın( çok doldurmayın silme şeklinde) , yağladığınız tepsiye dizin.
- Üstünü tekrar nemli bezle örtüp tekrar kabarmasını bekleyin.
- Elinizle düzleştirip, içine peynirli içten koyup kapatın. Yuvarak şekil verin. Tepsiye tekrar dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp, ister çörek otu, ister susam, ister haşhaş koyun. 180 derecede 25 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder