Bugün sizlere yepyeni hayalinizdeki kek tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik tuzlu kek tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.
Hani canınız peynirli poğaça falan ister ama poğaçalara tek tek şekil vermeye üşenirsiniz ya, işte öyle anlarda yapabileceğiniz pratik bir tarif. Tadına bakan arkadaşlarımın hepsi çok beğendi, denemeniz tavsiye edilir :)Malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağ
3 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı doğranmış zeytin (yeşil ya da siyah)
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir ( ya da herhagi bir çeşit peynir)
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Birer çay kaşığı çörek otu ve tuz
İkişer çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yumurtaları ve sütü birlikte birkaç dakika çırpın. Karışımın üzerine zeytinyağını ekleyerek 1-2 dakika daha çırpıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin. Daha sonra dolmalık fıstıklar hariç iç malzemenin tamamını katarak karıştırın. (İç malzemede istediğiniz ekleme ve çıkartmaları yapabilirsiniz) Baton kek kalıbını ya da herhangi bir fırın kabını yağlayıp unladıktan sonra tabanına fıstıkları dizin. Kek hamurunu üzerine döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40dk. kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder