Valla çok güzel oldu. İşin püf noktası paketin arkasındaki sosu uygulamak. O zaman tam kararında bir börek oluyor. 12 adet yufkayı tatlı için kullanmıştım. Kalan 28 adet ( herhalde öyleydi ) yufkayı da börek için kullandım.
Malzemeler
- 1 paket hazır baklava yufkası,
- 2 yumurta, 1 tane üstüne ayıralım
- 2 su bardağı süt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- İçi için: 1 tabak beyaz peynir ufalanmış, 1/3 demet maydanoz
- Üzerine çörek otu ve 1 adet yumurta sarısı,
- Yumurta, süt, sıvı yağı karıştırıp, sosumuzu hazırlayalım
Yufkanın 1 tanesini serin, üzerine hiç bir şey sürmeyin.İkinci yufkayı serin ve üzerine hazırladığımız sostan sürün. 3. yufkayı serin üstüne sos sürün 4. üstüne de sos sürün. Bu şekilde 4 adet yufkayı üst üste dizmiş oldunuz. Kolay sarılması için 1. yufkanın sosla ıslanmaması gerekiyor, diğer yufkalara sos sürdüğünüz zaman 1. yufkanın ıslanmaması için yufkaları fazla bekletmeden hemen sarmak gerekiyor.- Üstüne peynirli harcınızı serpin. Uzun kenarından başlayarak kalın bir rulo yapın. Parmak parmak kesin. Bu şekilde tüm yufkalarınızı sarın ve yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizin. Üstüne yumurta sürün ve çörek otu serpin. 170 -180 derecede üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder