Yepyeni hayalinizdeki sütlü tatlı tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik ırmık tatlısı tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.
Canınız tatlı çektiğinde hafif bir lezzet arıyorsanız işte tam size göre bir tarif…
Malzemeler:
9 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı süt
1 paket şekerli vanilin
1 kahve fincanı tarçın
1 çay bardağı hindistan cevizi
9 yemek kaşığı irmik
50 Gr Sana Hamurişi
Hazırlanışı:
5 su bardağı süt
1 paket şekerli vanilin
1 kahve fincanı tarçın
1 çay bardağı hindistan cevizi
9 yemek kaşığı irmik
50 Gr Sana Hamurişi
Hazırlanışı:
Soğuk sütün içerisine irmiği, şekeri koyun ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra içerisine vanilya ve margarini ekleyin. Hafif ıslattığınız borcama dökün. Üzerine tarçın ve hindistan cevizi döküp buzdolabında soğutun.
Püf Noktası: isterseniz tatlınızın üzerine dövülmüş fıstık serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder