Yepyeni hayalinizdeki et yemek tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik kuzu incik tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.
Patlıcanlı Kuzu İncik İçin Malzemeler: (4 kişilik)
- 800 gr. kuzu incik (4 adet)
- 4 adet patlıcan
- 2 adet soğan
- 1 adet domates
- 4 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 100 gr. margarin
- 1.2 kg ayçiçek yağı
- 4 su bardağı su
- 4 adet kürdan
- Kırmızıbiber
- Tuz
Patlıcanlı Kuzu İncik Hazırlanışı:
2 adet soğanı ince ince kıyın ve margarin ile pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine 800 gr. kuzu incik ile 2 yemek kaşığı salçayı ekledikten sonra 15 dakika daha kavurun. Etin üzerine kırmızı biber, tuz ve su ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapayıp 1 saat kadar pişirin. Diğer taraftan 4 adet patlıcanı döt parçaya şerit halinde kesin ve ayçiçek yağında kızartın. Patlıcanları iki şeritini artı şeklinde üst üste koyun ve ortaya eti yerleştirin. Patlıcanla eti örtün ve üstüne sırayla bir dilim domates ve sivri biber koyarak dağılmaması için kürdanla tutturun. Aynı işlemi kalan malzemeler içinde uygulayın. Bu işlemden sonra etleri fırın tepsisine dizin ve tencerede kalan salçayı da üzerine dökün. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 20 dakika boyunca pişirin. Yanında pilav ve mevsim salatası ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder