Ev yapımı en lezzetli meze tarifleri, ünlü aşçılar ve ev hanımları tarafından hazırlanmış resimli börülce favası meze tarifi ve mutfak sırları ile meze yapılışları videolu anlatımlarım ile sizler şahane bir görsel paylaşımlar sunuyorum.
Bu tarifi de P.D.Ç.S.E. 42 evsahibesi tarifdünyası arkadaşımıza gönderiyor, bol tarifli bir etkinlik diliyorum.Malzemeler :
2 su bardağı börülce
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
tuz
Süslemek için;
dereotu
pancar turşusu
Yapılışı :
Börülceler bir gece önceden ıslatılıp, ertesi gün tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenip haşlanır. Haşlanan börülcelerin suyu süzülür ve robotta çekilir. Ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt, mayonez ve tuz eklenip karıştırılır. Bir tabağa yerleştirilip buzdolabında dinlendirilir. Kalıpla şekil verilip, üzeri dereotu ve pancar turşusuyla süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder