Börülce Favasi Meze Tarifim 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

10 Şubat 2014 Pazartesi

Börülce Favasi Meze Tarifim 2014

Ev yapımı en lezzetli meze tarifleri, ünlü aşçılar ve ev hanımları tarafından hazırlanmış resimli börülce favası meze tarifi ve mutfak sırları ile meze yapılışları videolu anlatımlarım ile sizler şahane bir görsel paylaşımlar sunuyorum.

Bu tarifi de P.D.Ç.S.E. 42 evsahibesi tarifdünyası arkadaşımıza gönderiyor, bol tarifli bir etkinlik diliyorum.

Malzemeler :
2 su bardağı börülce
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
tuz

Süslemek için;
dereotu
pancar turşusu

Yapılışı :
Börülceler bir gece önceden ıslatılıp, ertesi gün tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenip haşlanır. Haşlanan börülcelerin suyu süzülür ve robotta çekilir. Ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt, mayonez ve tuz eklenip karıştırılır. Bir tabağa yerleştirilip buzdolabında dinlendirilir. Kalıpla şekil verilip, üzeri dereotu ve pancar turşusuyla süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here