Taze fasulyeye bayılırım. Bir çok denemeden sonra yapılan en güzel zeytinyağlı taze fasulye yemeğinin, tüm malzemlerinin tamamen çiğden ve tamemen susuz olarak kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirilerek yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayım. Çok uzun zamandır taze fasulye yemeğini bu şekilde yapmaktayım ve gelen bayılıyor arkadaşlar.
Aslında tarif bitti ama biz yine ayrıntıları yazalım.
Malzemeler:
- 1 kilo taze fasulye
- 4 adet orta boy veya 3 adet büyük domates (kısaca bol domates)
- 1 büyük boy soğan veya 2 orta boy soğan (kısaca bol kuru soğan)
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı taze fasulye
Yaplışı:
- Fasulyeleri yıkayıp, uçlarını kesip, 2'ye 3'e ayırıyoruz.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Soğanları ve sarımsakları yemeklik olarak doğrayın.
- Zeytinyağı hariç tüm malzemeyi çiğden bir tencereye doldurun. Kaynama sesi gelene kadar hızlı ateşte (yaklaşık 3-4 dakika) sonra tamamen kısık ateşte fasulyeler iyice pişene kadar (yaklaşık 2.5 - 3 saat ) pişirin. Piştikten sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı koymayı unutmayın. (Ben bazen unutuyorum ve tamamen yağsız yiyiyoruz. )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder