Pastirmali Barbunya Çorba Tarifi Lezzet Durağı - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

31 Ocak 2014 Cuma

Pastirmali Barbunya Çorba Tarifi Lezzet Durağı

İnternet ortamında ev hanımları tarafından en çok aranan ve tavsiye edilen çorba tarifleri sitesi olarak sizlere her gün farklı ev yemek tarifleri ile muhteşem paylaşımlar sunmaya devam ediyoruz.




 


Malzemeler :


500 gr. Kuru barbunya fasulye

1 fincan sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

8 su bardağı su

1 tatlı kaşığı kimyon

2 adet kuru soğan

100 gr. Pastırma

5 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber


Yapılışı:

Bir gece önceden ıslatılmış barbunyalar tencereye alınır, üzerine çıkacak kadar su eklenip haşlanır, suyu süzülür. Tereyağı ve sıvı yağ bir tencereye alınıp ısıtılır, yemeklik doğranmış soğan eklenip rengi dönünceye kadar kavrulur, kıyılmış sarımsak da eklenip hafif kavrulur.  Salçalar ve kıyılmış pastırma eklenip karıştırıır ve suyu eklenir. Kaynayınca barbunya fasulyeler eklenir, barbunya ezilmeye yakın pişirilir. Ocaktan alınıp baharatları eklenir, sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here