Yilbaşı Gecesi Kaymaklı Börek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Aralık 2013 Cumartesi

Yilbaşı Gecesi Kaymaklı Börek Tarifi

Yeni bir yıl ve yeni yemekler ile bu kez size kaymaklı börek tarifi sunuyoruz.
Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 200g kaymak
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
İçi için:
  • Lor peyniri

Kaymaklı Börek Tarifi:

Kaymak, yumurta, yoğurt, süt ve tuzu derince bir kaçta karışım pütürsüz olana kadar çırpın.

1 adet yufkayı serin ve üzerine lor peyniri serpin. Yufkanın kenarlarından yaklaşık 6-7 cm kadar içe katlayarak kare haline getirin, Sağ ve sol kenarlardan ortaya doğru sıkıştırarak (büzerek) toparlayın. 5′er cmlik uzunluklar halinden dilimleyerek tepsiye yerleştirin. Diğer 2 yufka için de aynı işi yaptıktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökün. 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Çok pratik ve lezzetli bir börek, hazırlaması vakit almayan oldukça pratik bir tarif. Tavsiye olunur:)

Not: Bu böreği dilerseniz peynirsiz, sade olarak da yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here