Malzemeler :
- 2 adet yufka
- 1 kg pazı
- 2 adet havuç
- 3 orta boy soğan
- 1 büyük kırmızı biber
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- Tuz ,karabiber
- Soğanı küp doğrayıp tavada sıvıyağla soteleyin.Üzerine temizlenmiş doğranmış pazıları ekleyin.Küp doğranmış havuç ve kırmızı biberi ekleyip tavada 5-7 dakika soteleyin.Tuz ve karabiberini ekleyip soğumaya bırakın.
- Süt,sıvıyağ ve yumurta akını karıştırın.1 yufkayı tezgaha serip üzerine sütlü karışımdan sürün.Yufkayı ortadan ikiye kesin.Sebzeli karışımın 4 te 1 ini yarım yufkanın üzerine sepir rulo seklinde sarın.Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.Yuvarlak borcam tepsisini yağlayın.Yufkaları tepsinin ortasından sarmaya başlayarak tepsiye yerleştirin.Üzerine ayrıdığınız yumurta sarısını sürün.
- Öncede ısıtılmış 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder