Nefis Bir Lezzet Garnitürlü Patates Yuvası Nasıl Yapılır.
6 adet için;
3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 dal ince doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
250 gr garnitür (bezelye, havuç, patates)
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı pul biber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Patatesler tencereye alınarark haşlanır. Haşlanan patatesleri soyulup bir kaba alınarak üzerine sıvıvyağ, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi eklenir ve karıştırılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak el ile ortası hafif çukur olacak şekilde açılır. Bütün patateser bu şekilde hazırlanır. Patates boyutlarını isterseniz daha küçük de yapabilirsiniz. Garnitür suda yıkanıp süzülür (hazır konserve için) Kayık şeklini verdiğiniz patateslerin içerisine doldurulur.
Yoğurda sarımsak rendelenip karıştırılır. Sıvı yağ ısıtılıp 1 çay kaşığı pul biberi ekleyip ocaktan alınır. Garnitürlerin üzerine önce resimdeki gibi yoğurt, ardından da pul biberli yağı hafifçe gezdirilir. Afiyet olsun.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
26 Aralık 2013 Perşembe
Anasayfa
aperatif tarifler
garnitür
garnitür yemekleri
garnitürlü patates yuvası
patates yemekleri
Hanımlar Garnitürlü Patates Yuvası Nasıl Yapılır
Hanımlar Garnitürlü Patates Yuvası Nasıl Yapılır
Etiketler
# aperatif tarifler
# garnitür
# garnitür yemekleri
# garnitürlü patates yuvası
# patates yemekleri
Share This
Kim? HikmetSütlüce
patates yemekleri
Etiketler:
aperatif tarifler,
garnitür,
garnitür yemekleri,
garnitürlü patates yuvası,
patates yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder