Çekirdekli Çiçek Ekmek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11 Aralık 2013 Çarşamba

Çekirdekli Çiçek Ekmek Tarifi




Çekirdekli Çiçek Ekmek

Malzemeler :


  • 3 su bardağı kepekli un

  • 1 su bardağı ılık süt

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 paket toz maya

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)

  • 1 çay bardağı ayıklanmış ayçekirdeği (marketlerde satılıyor)

  • Aldığı kadar normal un (yaklaşık 2 su bardağı
Yapılışı :


  1. Normal un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alın.Normal un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Hamur oluştuktan sonra 5 dakika yoğurmaya devam edin.Mayalanması için üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 45 dk bekletin.

  2. Hamuru 10 bezeye ayırın.Elinizle yuvarlayın.20 cm lik yağlanmış bir tepsiye çiçek şeklide yerleştirin.Tekrar üzerini örtüp mayalanması için 30 dk beklerin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çekirdekleri serpiştirin.

  3. Önceden ısıtılmış 170 c fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here