Çekirdekli Çiçek Ekmek
Malzemeler :
- 3 su bardağı kepekli un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı ayıklanmış ayçekirdeği (marketlerde satılıyor)
- Aldığı kadar normal un (yaklaşık 2 su bardağı
- Normal un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alın.Normal un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Hamur oluştuktan sonra 5 dakika yoğurmaya devam edin.Mayalanması için üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 45 dk bekletin.
- Hamuru 10 bezeye ayırın.Elinizle yuvarlayın.20 cm lik yağlanmış bir tepsiye çiçek şeklide yerleştirin.Tekrar üzerini örtüp mayalanması için 30 dk beklerin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çekirdekleri serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 c fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder