Muhteşem Lezzet Boşnak Mantısı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

27 Kasım 2013 Çarşamba

demo-image

Muhteşem Lezzet Boşnak Mantısı Tarifi

Responsive Ads Here
Bo%25C5%259Fnak+Mant%25C4%25B1s%25C4%25B1

Bu mini mini börekçiklerin mübtelası olduk diyebilirim.Öyle ki bir nebze daha kolarisi az olsun diye tam buğday unlu milföy ile tarifi uyguladım.(kendimi kandırmış oluyorum sanırım)Ama normal milföy ile yapılan daha bir harika oluyor.Yapımıda bir o kadar basit.
Gelelim tarife

Boşnak Mantısı

Malzemeler :



  • 1 büyük paket milföy hamuru 

  • 200-300 gr kadar kıyma 

  • 1 orta boy soğan (çok incecik doğranmış)

  • Tuz,karabiber

Üzeri için 



  • Sarımsaklı yoğurt 

  • Tereyağı ve pul biber karışımı 

Yapılışı : 



  1. Kıyma ,soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.

  2. Milföy hamurlarını dört parçaya bölün.Her bir parçaya fındık büyüklüğünde kıymalı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.Fırın tepsisine sıkı sıkı dizin.

  3. Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.Önceden 180 c ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.

  4. Servis etmeden hemen önce üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı pul biber karışımını gezdirin.

Afiyet Olsun...

IMG_6212


IMG_6213


IMG_6214


IMG_6215


IMG_6216


IMG_6218



IMG_6219



IMG_6228

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *