15 Ekim 2013 Salı

Rus Usulu Kabak Dolmasi Tarifi

Rus usulü kabak dolması
RUS USULÜ KABAK DOLMASI HAZIRLANIŞI : 
Kabakları soyun, parçalara ayırın. İçi­ni boşaltın, kaynar sudan geçirin ve süzün. Öte tarafta şu harcı hazırlayın: Pirinci iyice haşlayın, süzün, soğuk suyla soğutup yeni­den süzün. Pirince yağlıca koyun kıyması, kıyılmış soğan, kıyılmış dereotu, 1 diş sarımsak, tuz ve karabiber katın, iyice karıştırın. Bu içle kabakları doldurun. Yağlanmış bir sahana yanyana yerleşti­rin. Domatesli et suyu ile ıslatın. Önce ateşte bir taşım kaynatın, sonra kapağını kapatıp hafif ısıdaki fırında pişirin. Pişerken sık sık kendi suyuyla ıslatın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder