15 Ekim 2013 Salı

Nis Usulu Kabak Tarifi

nis usulu kabak
NİS USULÜ KABAK HAZIRLANIŞI : 
Kabakları uzunlamasına ikiye ayırın. Kenarlardan yarımşar cm içeriden daire şeklinde yarıklar yapın, orta kısmına 7-8 tane ufak yarıklar açın. Kabakları tuzla­yın ve bir bezin üzerine dizip sularını koyvermelerini bekleyin. Kurutun ve zeytin­yağında fazla kızartmadan hafifçe pişirin, süzün. Kabuğu parçalamadan kabakların dörtte üçünü boşaltın. Bu içi kıyın, bunun üçte ikisi kadar kaşar lapa  ve 1 kaşık dolusu koyuca domates ezmesi katın. Domates ezmesine çok az kıyılmış sarımsak konabilir. Bu harçla kabakları doldu­run. Hafif kubbe şekli verin ve çatalla düzeltin. Yağlanmış graten tabağına ka­bakları dizin. Galeta tozu serpin, hafif ateşteki fırında graten yapın. Son ânda birkaç kaşık dana özünü etrafına gezdi­rin. Kıyılmış maydanozla süsleyin.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder