13 Ekim 2013 Pazar

Pojarski Usulu Dana Pirzola Tarifi

en lezzetli dana pirzola tarifi, pojarski usulü dana pirzola tarifi
MALZEMELER: 
  • Dana pirzola kıyması
  • Tereyağı
  • Süt
  • Ekmek içi 
  • Tuz, Karabiber
  • Bir tutam rendelenmiş muskat (ufak hindistan cevizi)
  • Un
  • Soyulmuş limon
POJARSKİ USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI : 

Dana pirzolasının etini ince kıyma ya­pınız ve kendi ağırlığının bir çeyreği kadar miktarda tereyağı ile eşit miktarda süte ba­tırılmış ve sonra sıkılmış ekmek içi ilave ediniz. Bu kıyma dolmalık harcı tuzlayınız ve karabiber ve bir tutam rendelenmiş muskat (ufak hindistan cevizi) ile tadlan- dırıııız. Kıymayı şekillendirip eski şekle sokarak pirzola kemiğine oturtunuz. Pir­zolayı unlayınız. Unlanmış tereyağda pişiriniz. Yuvarlak bir servis tabağına yer­leştiriniz. Arzuya göre seçilmiş bir sebze ile garnitür olarak süsleyiniz. Pirzolanın üstüne soyulmuş bir dilim limon oturtu­nuz ve üzerine kızgın tereyağı gezdiriniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder