14 Ekim 2013 Pazartesi

Limon Soslu Karnibahar Tarifi

limonlu karnıbahar kızartma




MALZEMELER : 

  • 1 orta boy karnıbahar, 
  • 1 kaşık şeker, 
  • 1 limon suyu, 
  • 2yumurta.




LİMON SOSLU KARNIBAHAR HAZIRLANIŞI : 
Karnıbaharı çiçeklere ayırın ve di­binin de körpe kısımlarını küçük parça­lara kesip hepsini bir tencereye koyun. Üzerine yarım bardak su koyun. Kapağı kapatın ve. 15 dakika pişirin. Arada bir. çiçeklerin dağılmamasına dikkat ederek karıştırın. Sonra şeker ve limonun suyunu ilave edin, tekrar kapağını kapatın ve pişirmeye devam edin. Sonra karnıbahar çiçeklerini sıcak bir tabağa dizin. Tence­reye, bir tutam tuzla çatalla çırpmış oldu­ğunuz 2 bütün yumurta koyun. Kısık ateşte 1-2 dakika hızlı hızlı karıştırın ve bu sosu karnıbaharın üzerine dökün.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder