14 Ekim 2013 Pazartesi

Kirmizi Sarapli Karnibahar Tarifi

kırmızı şaraplı karnıbahar yemeği


MALZEMELER : 

  • 4 kaşık zeytinyağı, 
  • 4 diş sarımsak, 
  • 1 orta boy karnıbahar, 
  • 1 bardak kırmızı şarap, 
  • 2 adet ançuez, 
  • 1 kaşık un.



KIRMIZI ŞARAPLI KARNIBAHAR HAZIRLANIŞI : 
Yüksek kenarlı bir tepsiye (mümkünse topraktan tepsiye) zeytinyağ, sarmısak ve parçalara bölünmüş bir karnıbahar koyun. Tuzunu koyun ve harlı ateşte kızartıp bir bardak kırmızı şarap (beaujolais) dö­kün. Kapak kapatın ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin, sonra parçalara kesil­miş ançuez ve sosu koyulaştırmak bakı­mından 1 kaşık un ilave edin. Unu iyice yedirdikten sonra tekrar kapağı kapatın ve 15 dakika daha pişmeye bırakın. Sonra karmbaharı sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder