13 Ekim 2013 Pazar

Koy Usulu Dana Pirzola Tarifi

köy usulü dana pirzola


MALZEMELER : 
  • Dana pirzolası
  • Tereyağı
  • 1 çay fincanı köy usulü hazırlanmış sebze özü
  • Yarım kaşık kavrulmuş jambon yağı parçacıkları
  • Patates / elma
  • Dana et suyu konsantresi




KÖY USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI : 
Dana pirzolasını tereyağda pişiriniz Tam pişmek üzereyken tavaya bir çay fincanı çiftçi usulü hazırlanmış sebze özü (hulâsası) veya çok koyu püresi ve ya­rım kaşık tereyağda kavrulmuş jambon yağı parçaları, 2 büyük kaşık tereyağda pişirilmiş ve ufak kuşbaşı doğranmış pa­tates (istenilirse elma) ilave ediniz. Hep­sini birlikte pişiriniz. Pişme bitmek üze­reyken 2 kaşık dana et suyu konsantresi ilave ediniz.

NOT: Dana pirzolası köy usulü güveç­te de pişirilebilinir. Ve yine güveçte servisi yapılabilir. "Köy usulü" adını taşıyan bütün yemek çeşitleri için bu kural geçerlidir.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder