15 Ekim 2013 Salı

Italyan Usulu Enginar Tarifi

İtalyan usulü enginar tarifi
İTALYAN USULÜ ENGİNAR HAZIRLANIŞI:
Orta boy ve yumuşak enginarların uçlarını hafifçe kırpın, içlerini oyun ve kaynar suda biraz haşlayın. Sonra süzüp içini şu karışımla doldurun:

 Kıyılmış ekmek içi, sarımsak, kapari ve maydanoz, tuz, biber. Yağlanmış bir tavaya enginar­ları birbirine bitişik şekilde yerleştirin. Bol miktarda zeytinyağı ekleyin ve tuz­layın. Üstü açık olarak, sık sık ıslatmak suretiyle fırında pişirin. Piştikten sonra yaprakların uçları kıtır kıtır olmalıdır. Yuvarlak bir tabağa dizip kendi yağından koyun.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder