15 Ekim 2013 Salı

Ic Yagli Enginar Dolmasi Tarifi

iç yağlı enginar dolması
İÇ YAĞLI ENGİNAR DOLMASI HAZIRLANIŞI : 
Enginarlar yukarıda anlatıldığı gibi te­mizlenir ve kısaltılır. 5 dakika kaynar tuzlu suda haşlanır, soğutulup süzülür ve içindeki Saman kısmı çıkartılır. Böylece ha­zırladığınız enginarları tuzlayın ve tarife göre belirtilen içle doldurun, ince bir di­lim iç yağıyla sarıp bağlaym. İçinde kıyıl­mış iç yağı, soğan, havuç bulunan ve yağ­lanmış tavaya enginarları yerleştirin, tuz­layın. Çok hafif ateşte, üstü kapalı olarak suyu bırakana kadar pişirin. Biraz beyaz şarap ilave edin ve suyunu iyice çektirin. Birkaç kaşık et suyu ekleyip kapağı kapalı olarak fırında 55-60 dakika pişirin. Pişi­rirken sık sık kendi suyuyla ıslatın. Engi­narları süzün, iplerini dizin, içinde pişir­diğiniz suyu süzgeçten geçirin, tarifte belirtilen sosla (demiglas, sığır sosu v.s.) koyulaştırın ve enginarların üstüne dökün.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder