Zeytinyağlı Domates Dolması Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Eylül 2013 Cuma

Zeytinyağlı Domates Dolması Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Domates Dolması Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri, oktay usta zeytinyağlı yemek tarifleri, meze tarifleri, salata tarifleri, zeytinyağlı yemekler, sebze yemekleri, zeytinyağlı barbunya, zeytinyağlı kereviz, oktay usta zeytinyağlı yemekler.



Zeytinyağlı Domates Dolması

Malzemeleri: 


  • 12 tane orta boy domates

  • 1 su bardağı pirinç

  • 4 tane kuru soğan

  • 2 tane kesme şeker

  • 1 çay kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü

  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı

Önce kuru soğanı incecik kıyıp, 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla orta ateşte sarartın ve ocaktan alın. 

Üzerine 10 dakika kadar ılık suda beklettiğiniz ve süzdüğünüz pirinci ekleyin. 

Tuz, kesme şeker, kalan zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu ve kuş üzümlerini de karıştırın. 

Dolma harcınız hazır. 

Domateslerin sert olmasına dikkat edin. 

İyice yıkayıp, üstten kapaklarını kesin. 

İçini oyup, suyunu akıtın. 

Dolma harcını domateslere paylaştırıp, dolmaları tencereye dizin. 

Domates kapaklarını kapatıp, 2 su bardağı sıcak su koyun. 

Kısık ateşte 30 dakika tencerenin kapağını açmadan pişirin. 

Dolmanın parlak olmasını istiyorsanız kapağı kapalı soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages