Yufkali Sac Kebabi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Eylül 2013 Salı

Yufkali Sac Kebabi Tarifi

Yufkalı Saç Kebabı Evde Kolay Yemek Tarifleri
Mutfak: Türk

Süre:
MALZEMELER
1 kg koyun butundan orta yagli kusbasi et
Yarim demet kiyilmis dereotu
1 su bardagi sicak su
1 su bardagi soguk su
1 çay kasigi kimyon
1 çay kasigi tarçin
1 tatli kasigi kekik
2 çorba kasigi tereyagi veya margarin 4 adet küp küp dogranmis domates

4 adet dogranmis sogan
5 adet halka dogranmis sivri biber Yarim kg un

YAPILIŞ TARİFİ
Saça veya tavaya eti, yagi ve sogani koyup etler suyunu çekinceye kadar pisirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karistirdiktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karistirin. Sicak suyu, baharatlari ve dereotunu ekleyip kaynamaya birakin.

Kapagini kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. Un, su ve tuzu iyice çirpin, yarim saat dinlendirin. Saçi biraz tereyagla yagladiktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün. Tavayi sallayarak bulamaci yayin. Altini üstünü pisirip servis tabagina alin. Yufkalarin arasina saç kebabi koyarak servise sunun.

Bir önceki konumuzda saç kavurma tarifi yorumları için teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here