Yufkalı Saç Kebabı Evde Kolay Yemek Tarifleri
Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
1 kg koyun butundan orta yagli kusbasi et
Yarim demet kiyilmis dereotu
1 su bardagi sicak su
1 su bardagi soguk su
1 çay kasigi kimyon
1 çay kasigi tarçin
1 tatli kasigi kekik
2 çorba kasigi tereyagi veya margarin 4 adet küp küp dogranmis domates
4 adet dogranmis sogan
5 adet halka dogranmis sivri biber Yarim kg un
YAPILIŞ TARİFİ
Saça veya tavaya eti, yagi ve sogani koyup etler suyunu çekinceye kadar pisirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karistirdiktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karistirin. Sicak suyu, baharatlari ve dereotunu ekleyip kaynamaya birakin.
Kapagini kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. Un, su ve tuzu iyice çirpin, yarim saat dinlendirin. Saçi biraz tereyagla yagladiktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün. Tavayi sallayarak bulamaci yayin. Altini üstünü pisirip servis tabagina alin. Yufkalarin arasina saç kebabi koyarak servise sunun.
Bir önceki konumuzda saç kavurma tarifi yorumları için teşekkür ediyoruz.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
24 Eylül 2013 Salı
Anasayfa
et yemekleri
KEBABI
saç kebab tarifi
saç kebabı
tarifi
yemek
Yufkali
Yufkali Sac Kebabi Tarifi
Yufkali Sac Kebabi Tarifi
Etiketler
# et yemekleri
# KEBABI
# saç kebab tarifi
# saç kebabı
# tarifi
# yemek
# Yufkali
Share This
Kim? HikmetSütlüce
Yufkali
Etiketler:
et yemekleri,
KEBABI,
saç kebab tarifi,
saç kebabı,
tarifi,
yemek,
Yufkali
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder