Salçalı Biftek Yemeği Tarifi
Malzemeler;
- 1 kg biftek, kasabınıza salçalı biftek yapacağınızı belirtin
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 baş kuru soğan
- 1 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yağını kapaklı teflon tencereye koyun. Tencereyi ocağa alıp biftekleri tek sıra halinde tencerenin dibine yerleştirin. Bir maşa yardımıyla çevirerek her iki tarafını kızartın. Kızaran etleri tencerenin bir köşesine alıp diğer tarafta kalan etlerin de altını üstünü aynı şekilde kızartın.
Bu arada 3 soğanı soyup 2 ye bölünmüş olarak tencereye ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar ara sıra çevirmek suretiyle pişirmeye devam edin.
Etler suyunu çektikten sonra 3 su bardağı kaynamış suyu etlerin üzerine döküp yumuşayana kadar pişirin.
Salçayı sıcak suyla ezip karabiberi ve tuzu ilave edin. Etleri fırın kabına yerleştirin. Üzerine salçalı karışımı dökün. Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200 derecelik fırında 15 dakika tutun. Servis yaparken pilav, patates püresi ve et birlikte sunulabilir.
Salçalı biftek yemeği hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder