Çin Usulü Balli Tavuk Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

3 Eylül 2013 Salı

Çin Usulü Balli Tavuk Tarifi

ballı tavuk
Çin Usulü Ballı Tavuk nasıl yapılır ?

Çin Usulü Ballı Tavuk Mutfak: Çin Murfağı.

Çin Usulü Ballı Tavuk Yapım Zorluğu: Zor.

Çin Usulü Ballı Tavuk Gerekli Malzemeler;

600 g tavuk göğsü

1 çorba kaşığı mısır nişastası

yarım portakalın suyu

1.5 su bardağı tavuk suyu (veya su)

100 gr kavrulmuş yer fıstığı

3 çorba kaşığı bal

3 çorba kaşığı soya sosu

1 demet taze soğan

20 g taze zencefil, kıyılımış

1 tane kırmızı dolmalık biber

4 çorba kaşığı mısıryağı

3 çorba kaşığı şeri veya portakal likörü

tuz

karabiber

4 kişilik

Çin Usulü Ballı Tavuk Tarifi;

Tavuk göğsünü parmak kalınlığında doğrayıp, soya sosu, portakal suyu, şeri,

karabiber, zencefil, köri, bal, ve iri doğranmış taze soğan ile karıştırarak

20 dakika beklemeye bırakın. Terbiyelenmiş etin, suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın. Tavadan alıp sıcak bir yerde bekletin.

Biberleri çubuk çubuk doğrayın, kalan soğanı da dilimleyip ekleyerek, yağda 3-4 dakika kızartın. Ayırdığınız tavuk suyu ve terbiyeyi ekleyin, hepsini 5 dakika pişirin. Mısır nişastasını bir miktar suyun içiersinde eritin, tavada biraz kaynatıktan sonra beklemeye bıraktığınız tavuk etlerini ve tuzu ilave edin, bir kaç kez çevirip ateşten alın. Kavrulmuş fıstık ile süsleyerel servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 151

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here