Cevizli İncirli Kremali Tatli - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

22 Eylül 2013 Pazar

Cevizli İncirli Kremali Tatli






Cevizli İncirli Kremalı Tatlı
Cevizli İncirli Kremalı Tatlı 

MALZEMELER




  • 3 yumurta,

  • 1 çay b. toz şeker,

  • 1 pk. vanilya,

  • 1 pk. kabartma tozu,

  • 1 su b. ceviz,

  • 6 kuru incir,

  • 4 çorba k. un

ISLATMAK İÇİN:



  • süt

KREMASI İÇİN:



  • 2,5 su b. süt,

  • 1 çorba k. pirinç unu,

  • 1 çorba k. mısır nişastası,

  • 1 tatlı k. un,

  • 1 pk. labne,

  • 1 su b. toz şeker,

  • 1 limon kabuğu



HAZIRLANIŞI: 

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine şekeri ilave ederek çırpıyoruz. Köpürtene kadar çırptıktan sonra vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ilave ediyoruz. Kırılmış ceviz ve doğranmış inciri ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağlanmış cam fırın kabına döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Kremasını hazırlamak için, sütü tencereye döküyoruz. İçine pirinç ununu, nişastayı, unu ve şekeri ekliyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine limon kabuğunu rendeliyoruz. Göz göz olup kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Pişirdiğimiz keki çıkarıp soğutuyoruz. Soğuyunca üzerini sütle hafifçe ıslatıyoruz. Soğuyan kremanın da içine labne peynirini koyarak karıştırıyoruz. Hazırladığımız kremayı kekin üzerine dökerek düzeltiyoruz. İsteğe göre dondurma, tarçın veya kakaoyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here