Merçimek Çorba Pratik Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Merçimek Çorba Pratik Tarifi

Mercimek Çorbası



Yıllardır bahsederim eşimin ne denli yemek seçen biri olduğundan. Öyle her önüne geleni yemeyi bırakın, bugün yediğinin yarın yeneceğine dair de garantisi yoktur. Zaten bir şeye bakıp "sonra yerim" diyorsa bilin ki o yemeği asla yemeyecek, başınızın çaresine bakın :)



Armut mu dibine düşen, huymudur çeken bilinmez.. Ama birdi iki oldu desem yeri sanırım. Benim hiç bir şey yemez bir oğlum var. Ama hakikaten hiç bir şey yemiyor. Derdim zaten büyük, burada uzun uzun yazıp içinizi karartmayayım. 



Şans eseri mercimek çorbası sevdiğini keşfettim ama her mercimeği de yemiyor beyim :)

İlla bizim köşedeki çorbacıda pişen mercimek gibi olacak. Köşedeki çorbacıda ne işiniz var, evinde temiz, sağlıklı yemek yap da çocuğuna yedirsene demeyin sakın :) Çünkü 3-4 gün hiç yemeyince bari şuradan birşey deneyelim diye aldık, bizimki yalana yalana, koca kaseye bitiyor mu diye bakıp bakıp yiyince biz o çorbacıya bir kaç gün abone olduk. Ama baktık olacak gibi değil, gittim çorbayı yapan ustaya "abi, ne koyuyosun, Allah aşkına söyle" diye yalvardım :)

Alt tarafı mercimek işte demeyin :) 

Buyrun çorbacı usulü mercimek çorbası tarifi...



Malzemeler:



  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek

  • 1 adet orta boy patates

  • 1 adet orta boy havuç

  • 1 adet kuru soğan

  • 6 su bardağı kemik suyu (dana kemiğini haşladım)

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • tuz

Yapılışı:



  1. Mercimekleri yıkayıp çorbayı pişireceğimiz tencereye alıyoruz.

  2. Patatesi soyup tencereye rendeliyoruz.

  3. Havucu soyup bir başka kaba rendeliyoruz. (Benim rendemin küçük rende yapan bölümü olmadığı için bir kez de rondodan geçiriyorum, siz de bu şekilde yapabilirsiniz) Bu işlem sonrasında tenceremize alıyoruz. Soğanı soyup bütün olarak koyuyoruz. (Pişince çıkartacağız)

  4. Üzerlerine kemik suyunu döküp mercimek iyice koyulaşıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

  5. Pişince tereyağ ve tuzu ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages