Leziz Humus Meze Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Ağustos 2013 Cumartesi

Leziz Humus Meze Tarifi

Artik bir tarifin vakti gelmisti. Bu aralar evdeki yemekleri genelde esim yapiyor, resimdeki urun de tamamen onun eseri. Bu bir humus tarifi, nohutlarin kabuklari soyulmadan yapiliyor ve sicak yeniyor, Israil restoranlarinda boyle yapiliyor. Tarifte sarimsak da var ama ben galiba sarimsaksizini daha cok begeniyorum. Blenderiniz varsa cok kolay bir tarif. Benim gibi el blenderiyla yapacaksaniz biraz zaman alacak, ama sonuc tum cabalariniza degecek. Orijinal tarifini internetteki su siteden bulabilirsiniz:

Leziz Humus Meze TarifiHa bir de sirasi gelmisken duduklu tencere almak konusunda sizi ikna edeyim. New York’ta sefil bir ogrenci olarak yasarken bir yemek kitabi beni duduklu tencere almaya ikna etmisti. Iyi ki almisim. Oyle buyuk bir zaman tasarrufu aleti ki! Ve o bir-iki saatte pisen nohutlari fasulyeleri onbes yirmi dakikada pisirebilmeye baslayinca birdenbire yedigim baklagil miktari artmaya basladi. Mas fasulyesi en zor zamanlarda yaptigim yemek oldu. Risotto iki dakikalik ise dondu. Nereye tasindiysam ilk edindigim seylerden biri duduklu tencere oldu. Sozun kisasi, bir veganin mutfaginda duduklu tencere olmazsa olmaz bir aletmis. Tavsiye ederim!




Humus

3 bardak nohut
½ bardak zeytinyagi
¾ bardak tahin
¼ bardak taze sikilmis limon suyu
1 dis sarimsak
1 cay kasigi kimyon
tuz

Nohutlari bir gece onceden islatin. Ertesi gun bir tencerede uzerlerini kaplayip iki parmak asacak kadar su koyup nohutlari iyice pisene kadar kaynatin (1-1.5 saat veya duduklude 20 dk).

Pisen nohutlari suzup bir blendera aktarin. Suzdugunuz suyu saklayin, az sonra nohutlari oguturken bu suyu kivam ayarlamak icin kullanacaksiniz. Bir avuc honutu susleme icin bir kenara ayirin.

Blenderda nohutlari yarim bardak kadar pisirme suyuyla iyice ezin. Zeytinyagini ekleyin, gerekirse biraz daha su ilave edin. Tahini, limon suyunu, sarimsagi ve tuzu karistirin, macun kivamini almasi icin nohutlarin pisirme suyundan gerektigi kadar ilave edin. Eger humus fazla puturlu gorunuyorsa karistirdiktan sonra ikinci bir defa blenderdan gecirip daha kremamsi bir kivam elde edebilirsiniz.

Karisimi sicak olarak tabaga alip uzerine zeytinyagi gezdirin ve susleme icin kirmizi biber ve ayrimis oldugunuz nohutlari kullanin. Yaninda coban salatasi ile cok besleyici bir yaz yemegi oluyor. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here