Artik bir tarifin vakti gelmisti. Bu aralar evdeki yemekleri genelde esim yapiyor, resimdeki urun de tamamen onun eseri. Bu bir humus tarifi, nohutlarin kabuklari soyulmadan yapiliyor ve sicak yeniyor, Israil restoranlarinda boyle yapiliyor. Tarifte sarimsak da var ama ben galiba sarimsaksizini daha cok begeniyorum. Blenderiniz varsa cok kolay bir tarif. Benim gibi el blenderiyla yapacaksaniz biraz zaman alacak, ama sonuc tum cabalariniza degecek. Orijinal tarifini internetteki su siteden bulabilirsiniz:
Ha bir de sirasi gelmisken duduklu tencere almak konusunda sizi ikna edeyim. New York’ta sefil bir ogrenci olarak yasarken bir yemek kitabi beni duduklu tencere almaya ikna etmisti. Iyi ki almisim. Oyle buyuk bir zaman tasarrufu aleti ki! Ve o bir-iki saatte pisen nohutlari fasulyeleri onbes yirmi dakikada pisirebilmeye baslayinca birdenbire yedigim baklagil miktari artmaya basladi. Mas fasulyesi en zor zamanlarda yaptigim yemek oldu. Risotto iki dakikalik ise dondu. Nereye tasindiysam ilk edindigim seylerden biri duduklu tencere oldu. Sozun kisasi, bir veganin mutfaginda duduklu tencere olmazsa olmaz bir aletmis. Tavsiye ederim!
Humus
3 bardak nohut
½ bardak zeytinyagi
¾ bardak tahin
¼ bardak taze sikilmis limon suyu
1 dis sarimsak
1 cay kasigi kimyon
tuz
Nohutlari bir gece onceden islatin. Ertesi gun bir tencerede uzerlerini kaplayip iki parmak asacak kadar su koyup nohutlari iyice pisene kadar kaynatin (1-1.5 saat veya duduklude 20 dk).
Pisen nohutlari suzup bir blendera aktarin. Suzdugunuz suyu saklayin, az sonra nohutlari oguturken bu suyu kivam ayarlamak icin kullanacaksiniz. Bir avuc honutu susleme icin bir kenara ayirin.
Blenderda nohutlari yarim bardak kadar pisirme suyuyla iyice ezin. Zeytinyagini ekleyin, gerekirse biraz daha su ilave edin. Tahini, limon suyunu, sarimsagi ve tuzu karistirin, macun kivamini almasi icin nohutlarin pisirme suyundan gerektigi kadar ilave edin. Eger humus fazla puturlu gorunuyorsa karistirdiktan sonra ikinci bir defa blenderdan gecirip daha kremamsi bir kivam elde edebilirsiniz.
Karisimi sicak olarak tabaga alip uzerine zeytinyagi gezdirin ve susleme icin kirmizi biber ve ayrimis oldugunuz nohutlari kullanin. Yaninda coban salatasi ile cok besleyici bir yaz yemegi oluyor. Afiyet olsun!
Post Top Ad
Responsive Ads Here
24 Ağustos 2013 Cumartesi
Anasayfa
humus tarifi
meze tarifi
resimli yemek tarifleri
yemek
yemek tarifi
yemek tarifleri
Leziz Humus Meze Tarifi
Leziz Humus Meze Tarifi
Etiketler
# humus tarifi
# meze tarifi
# resimli yemek tarifleri
# yemek
# yemek tarifi
# yemek tarifleri
Share This
Kim? HikmetSütlüce
yemek tarifleri
Etiketler:
humus tarifi,
meze tarifi,
resimli yemek tarifleri,
yemek,
yemek tarifi,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder