Fasulye Çorbası Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29 Ağustos 2013 Perşembe

Fasulye Çorbası Tarifi

Fasulye Çorbası Mutfak: Türk Mutfağı.

Fasulye Çorbası Yapım Zorluğu: Kolay.

Fasulye Çorbası Gerekli Malzemeler;

1 soğan

4 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı)

4 bardak su

1 domates, rendelenmiş

150 gr taze fasulye (1 bardak)

5 çorba kaşığı un

1,5 bardak yoğurt

1 yumurta

tuz



6 kişilik


Fasulye Çorbası Tarifi;

Soğanı ince ince kıyıp yağla birlikte, kısık ateşte 3-4 dakika öldürdükten sonra su ve tuzu ilave edip kaynatın. Domatesi kaynayan karışıma ekleyin. Fasulyeyi 1 cm kalınlığında doğrayıp tencereye katın ve 20 dakika pişirin.

Unu başka bir kapta yoğurtla birlikte ezip içine yumurta kırın. Sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak karıştırın ve ılıtın. Yoğutlu karışımı tencereye azar azar dökerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tüm yoğurdu azar azar çorbaya ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyin.

Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Arzunuza göre dereotu serperek de servis edebilirsiniz.



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 30

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here