Sofra Yemek Tarifleri - Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Pratik Yapılışı..
Malzemeler:
1 kilo bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi:
Kabaklar yıkanır, doğranır ve tencereye dizilir.
Üzerine şeker serpilir ve üserindeki şeker eriyip sulanıncaya kadar kapağı kapalı bekletilir.(ben 1 gece bekletiyorum)
Bekletilen kabaklar ocağa alınır önce har sonra kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişen kabaklar fırın tepsisine alınır ve üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Piştikten sonra üzerine ceviz serpilip servis yapılır.
Bal Kabağı Pasta Tarifi Buradan Ulaşabilrisiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder