Kadayif Tarifi Kremali Lezzet - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Temmuz 2013 Pazar

Kadayif Tarifi Kremali Lezzet

Sütlü tatlı severler için farklı bir tarif buldum. Sunumundaki zarafet nedeni ile rahatlıkla davet sofralarınızda yer bulabilecek bir tatlı. Arzu ederseniz küçük kuplarda da porsiyonluk sunumlar hazırlayabilirsiniz...



Sevgiler, görüşmek üzere


Kremalı Kadayıf
 

Malzemeler

250 gr. tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı

1/2 su bardağı şeker

1 su bardağı ceviz içi (iri parçalar halinde doğranmış)

1litre süt + 1,5 su bardağı süt

1 Türk kahve fincanı nişasta

1 Türk kahve fincanı un

1/2 su bardağından şeker (kremşanti ekleneceği için yeterli oluyor) 

2 poşet kremşanti 

1 paket vanilya


 
Yapılışı

Kadayıfı derin dondurucuda 5 saat dondurun. Donmuş kadayıfları alın ve elinizle ufalayın.

Genişçe bir teflon tavada kadayıfları, yağı, şekeri ve cevizi kısık ateşte yaklaşık 45 dk. kavurun.

Kavrulan kadayıfın yarısını biraz derince bir servis tabağına veya borcama yayın.

Süt, nişasta, un ve şekeri pişirin, ocaktan alın; sıcakken 2 poşet kremşantiyi içine dökün ve mikser yardımıyla iyice çırpın. Vanilyayı ekleyin.

Kavrulan ve servis tabağına yerleştirilen kadayıfın üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında bekletin.

Üzerine kalan kadayıfları ekleyin ve servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here