Fistikli Un Helvasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

16 Temmuz 2013 Salı

demo-image

Fistikli Un Helvasi Tarifi

Responsive Ads Here
Fıstıklı Un Helvası tarifi ile İftar sofralarınızı hafif tatlılar ile ballandırmaya ne dersiniz.
Un Helvası Nasıl Yapılır ?
un-helvasi-tarifi

Küçüklüğümden beri çok severim un helvasını , sıvı yağ ile muhteşem bir tarif paylaşmak istedim, pamuk gibi ağızda dağılıyor , bayılacaksınız mutlaka deneyin derim.


Un Helvası İçin Malzemeler ;
Sıvı Yağlı Un Helvası

  • yarım su bardağında biraz fazla sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı ılık su
  • üzerine hindistan cevizi.
Un Helvası Tarifi ;
Un Helvası Nasıl Yapılır
  • Tencereye 2 su bardağı suyu ve toz şekeri ekleyip ateşe koyalım, dilerseniz su yerine süt kullanabilirsiniz.
  • Sıvı yağı tavaya döküp kızdıralım, üzerine unu ekleyip kavuralım, yaklaşık 20 dakika bıkmadan karıştıralım
  • Un karamel rengi aldığında , suyu ekleyip kavurmaya devam edelim kısa sürede un suyu çekecek , 
  • Bir süre daha karıştırıp 5 dakika kadar tavanın üzerine kapağını kapatıp dinlendirelim
  • Servis tabağına dizip üzerine hindistan cevizi serpip servis edelim , ılık olarak servis edilmesini tavsiye ederi.
Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *