Fistikli Un Helvasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Temmuz 2013 Salı

Fistikli Un Helvasi Tarifi

Fıstıklı Un Helvası tarifi ile İftar sofralarınızı hafif tatlılar ile ballandırmaya ne dersiniz.
Un Helvası Nasıl Yapılır ?

Küçüklüğümden beri çok severim un helvasını , sıvı yağ ile muhteşem bir tarif paylaşmak istedim, pamuk gibi ağızda dağılıyor , bayılacaksınız mutlaka deneyin derim.


Un Helvası İçin Malzemeler ;
Sıvı Yağlı Un Helvası

  • yarım su bardağında biraz fazla sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı ılık su
  • üzerine hindistan cevizi.
Un Helvası Tarifi ;
Un Helvası Nasıl Yapılır
  • Tencereye 2 su bardağı suyu ve toz şekeri ekleyip ateşe koyalım, dilerseniz su yerine süt kullanabilirsiniz.
  • Sıvı yağı tavaya döküp kızdıralım, üzerine unu ekleyip kavuralım, yaklaşık 20 dakika bıkmadan karıştıralım
  • Un karamel rengi aldığında , suyu ekleyip kavurmaya devam edelim kısa sürede un suyu çekecek , 
  • Bir süre daha karıştırıp 5 dakika kadar tavanın üzerine kapağını kapatıp dinlendirelim
  • Servis tabağına dizip üzerine hindistan cevizi serpip servis edelim , ılık olarak servis edilmesini tavsiye ederi.
Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here