Ramazan ayına özel bulgurlu kabak yemeği tarifi ile sizlere güzel bir paylaşım sunuyorum.
Bu hafta sağlıklı sebze kabağın ikinci tarifini vermeden geçemeyeceğim. Ebru Şallı'nın programında görüp uyguladığım çok pratik, kolay ve lezzetli bir kabak yemeği. Sıcak, ılık veya soğuk yenilebilir. Mutlaka denemenizi öneririm.
MALZEMELER
- 1 kg. kabak
- 2-3 adet orta boy soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağından biraz fazla iri bulgur
- 1 tutam dereotu
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz
- 1/2 veya 1 çay bardağı su
YAPILIŞI
- Kabakların dışını sıyırın. Boyuna 4'e kesin. Her bir parçayı büyüklüğüne göre 2-3 parçaya ayırın.
- Soğanları iri küp şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip iri doğrayın.
- Tencereye soğanları, biberleri, kabakları, bulguru, karabiber, kırmızı pul biber, tuzu koyun. İki kaşık ile malzemeleri tencerede harmanlayın, bütün malzemeler iyice karışsın.
- Üzerine zeytinyağını ve suyu ekleyin. Kısık ateşte kabaklar ve bulgur pişinceye kadar ocakta pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra üzerine dereotu serpin ve kapağını kapatın. Dereotu yemeğin sıcaklığında solmalıdır.
- Bulgurlu kabak yemeğini yoğurt ile servis yapın.
İftar menüsünde ana yemek olarak kullanılan Kavurma Tarifi sizlere bir önceki tarifimizde paylaşmıştık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder