- 500 gr. ince doğranmış.
- 1 kaşık vita
- 3 soğan
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- Biraz tuz ve karabiber
- 500 gr. un
- 375 gr.sana yağ
- fiske tuz biraz su koyun eti
Etle yağı, soğanı ve tuzu hafif ateşte biraz pişirin. 1/2 bardak su katın. Suyunu çekince indirin. Maydanozu ilâve edip bırakın.
Unu eleyin. Ortasına su ile tuzu koyun. Yoğurun 15 dakika dinlendirin. Dikdörtgeni şeklinde açın. Yarısına soğutulmuş sana koyun. Boş kısmını üstüne katlayın. 1 santim kalınlığında açın. Üçe katlayın. 10 dakika ara i!e hamuru bu şekilde 3 defa açın. Yarıya bölün. Her ikisini de 1 santim kalınlığında açın. Birini tepsiye koyun içi, üstüne yayın. Diğer hamuru üstüne kapatın. Kenarlarını yapıştırın. Hamur zarfın üstüne çatalla delikler açın. Yumurta sürün. Sıcak fırında 30 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder