Talaş Böreği Tarifi 2 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Haziran 2013 Perşembe

Talaş Böreği Tarifi 2

Talaş Böreği için Malzemeler
  • 500 gr. ince doğranmış.  
  • 1 kaşık vita
  • 3 soğan
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Biraz tuz ve karabiber
  • 500 gr. un
  • 375 gr.sana yağ
  • fiske tuz biraz su koyun eti
Talaş Böreği Tarifi :
Etle yağı, soğanı ve tuzu hafif ateşte biraz pişirin. 1/2 bardak su katın. Suyunu çekince indirin. Maydanozu ilâve edip bırakın.
Unu eleyin. Ortasına su ile tuzu koyun. Yoğurun 15 dakika dinlendirin. Dikdörtgeni şeklinde açın. Yarısına so­ğutulmuş sana koyun. Boş kısmını üstüne katlayın. 1 san­tim kalınlığında açın. Üçe katlayın. 10 dakika ara i!e ha­muru bu şekilde 3 defa açın. Yarıya bölün. Her ikisini de 1 santim kalınlığında açın. Birini tepsiye koyun içi, üstü­ne yayın. Diğer hamuru üstüne kapatın. Kenarlarını yapış­tırın. Hamur zarfın üstüne çatalla delikler açın. Yumurta sürün. Sıcak fırında 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here