Tahinli Kurabiye - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

25 Haziran 2013 Salı

Tahinli Kurabiye

Tahinli lezzet tarifleri olarak bir önceki tarifimiz pekmezli kurabiye idi şimdi tahinli kurabiye tarifi ile sizleyiz.
tahinli kurabiye tarifi

Bazı kurabiyelere malzeme hakkını vermek gerekiyor. Genellikle tam buğday unu, kepekli un, çavdar unu, yulaf unu kullanmama rağmen tahinli kurabiyeyi beyaz unla yapmak istedim. Bundan önce pekmezli ve tahinli kurabiyeyi tam buğday ununla yapmıştım ve kıtır olsun diye nişasta eklemiştim. Şimdi un kurabiyesi tadını yakalamak istediğim için beyaz un kullanmayı tercih ettim. Ceviz yerine de fındık kullandım. Şimdi malzemelerini ve tarifini yazmak istiyorum.

MALZEMELER:
100 gram tahin
145 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
235 gram beyaz un
130 gram pudra şekeri
65 gram toz fındık
7 gram kabartma tozu
Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI:
1- Fındık dışında tüm malzemeleri yoğuralım. En son toz fındığı da ekleyelim ve iki dakika daha hamurun özleşmesini sağlayalım.
2- Hamuru bir saat dinlendirelim. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak bezeler yapalım. Kurabiye kalıplarıyle ortalarına bastırarak şekil verelim.
3- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Ilındıktan sonra üstlerine pudra şekeri serpelim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here