Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Haziran 2013 Cumartesi

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır
 Şekerpare Tatlısı yapım olarak fazla bir zahmeti olayan fakat lezzet olarak da harikalar yaratacagınız bir lezzet olarak dikkatleri üzerine çekiyor üzerine hafif bir hindistan cevizi döküncede muhteşem bir görüntü ortaya çıkıyor.


Şekerpare Tarifi Malzemeleri :
  • 5 Su bardağı Un
  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Çay Kaşıgı Karbonat
  • 2 Yemek Kaşığı Şekeri
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı isteyen Margarinde koyabilir
  • 2 Çay bardağı İrmik
  • İsteye göre Badem ceviz veya antep fıstığı
 Şekerpare Tarifi Şerbeti İçin :
  • 3 Bardak Su
  • 3 Su bardağı Şeker
  • 2 Çorba kaşığı limon suyu

 Şekerpare Tarifi Yapılışı :

Öncelikle şerbetimizi kazırlıyoruz. Su ve şekerimizi haifi kaynatıyoruz kıvamlı hale gelene kadar kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. kıvamlı hale gelince üzerine limon suyumuzuda ilave edip üç dört dakika kadar daha kaynatıp şerbetimizi ocaktan indiriyoruz. Ardından ise Diger malzemelerimizi ayrı bir kapta hepsini karıştırıp güzelce yogurmaya  başlıyoruz. Egr un gerekirse bir miktar daha ilave edebiliriz. Daha sonra hazır hale gele hamurumuzu resimdeki gibi hale getirip içerisine istediğniz fıstık cevizden bir tanesi ortasına ilave edip içerisini hafif yagladığımız tepsimize ilave edip fırınımızda fazla kızarmayacak şekilde pişiriyoruz. Sıcak halde çıkardığımız fırında Şekerparemizin üzerine ilave edip artık tatlımız hazır.
Afiyet Olsun


Şekerpare Tarifi tatlısı, online tatlı tarifi, Şekerpare Tarifi pratik yemek tarifleri, Şekerpare Tarifi kolay yemek yapımı, Şekerpare Tarifi nasıl yemek yapılır, Şekerpare Tarifi neler koymalıyız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here