Şeftali Turta Pay Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Haziran 2013 Cumartesi

Şeftali Turta Pay Tarifi

ŞEFTALİLİ TURTA TARİFİ – ŞEFTALİLİ PAY NASIL YAPILIR – ŞEFTALİ TURTASI








Bugün de sizlere mevsimin lezzetli meyvelerinden Şeftali ile yapılan güzel bir tatlı tarifi daha vermek istiyorum.







Şeftalili Turta için gerekli Malzemeler:

3 adet şeftali

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un



Şeftalili Turta Nasıl Yapılır:

Şeftalileri güzelce yıkayın, soyup uzunlamasına dilimleyin.

Yoğurma kabına unu eleyin, ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın.

Toz şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip , malzemeleri una iyice yedirene kadar yoğurun.

Turta kalıbını yağlayın ve hamuru döşeyin.

İsterseniz üzerine kafes yapmak üzere hamurdan küçük bir parça ayırın.

Şeftali dilimlerini hamurun üzerine dizin.


Kafes yapacaksanız ayrıdığınız hamurdan ince uzun şeritler yapın ve turtanın üzerine kafes gibi yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirdikten sonra ılımaya bırakın.  Kafes yapmadıysanız servis ederken üzerini pudra şekeri, badem ile süsleyebilirsiniz.


Lezzet Ustaları Gürme Turta Tarifleri Sizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here