Şeftali Dondurma Tarifi 2013 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Haziran 2013 Cumartesi

Şeftali Dondurma Tarifi 2013

ŞEFTALİLİ DONDURMA TARİFİ – ŞEFTALİLİ DONDURMA NASIL YAPILIR – EVDE ŞEFTALİLİ DONDURMA




Hazır şeftali mevsimindeyken sizlere güzel ve kolay bir dondurma tarifi daha vereyim. Peşmelbada pişirip kullanıyorduk, bu tarifte doğrudan dondurmasını yapıyoruz.



Malzemeler:

2 kilo yumuşak şeftali

1 litre süt

3 su bardağı toz şeker

1 limonun suyu



Şeftalili dondurma nasıl yapılır – Evde şeftalili dondurma yapılışı:

Önce şeftalileri yıkayın.  Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.

Büyük bir tel süzgeç alın,altına da derince bir kap koyun.

Şeftalileri bu süzgeçten eze eze püre yaparak geçirin.

Bir tencerede süt ve şekeri karıştırın, bir taşım kaynatın.

Kaynadıktan sonra püre olmuş şeftalilerin üzerine dökün.

Sonra da limon suyunu ekleyin.

Hepsini iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Malzemeler soğuyunca derince bir kaba döküp buzluğa koyun.

10 dakika sona çıkarıp tahta kaşıkla karıştırın.

Bu işlemi 7-8 kere tekrarlayın (10 dakikada bir tahta kaşıkla karıştırın).

Sonra buzlukta donmaya bırakın.

4 – 5 saat kadar dinlendikten sonra tüketebilirsiniz.

İşte size katkı maddesiz, koruyucusuz, meyvalı ev yapımı dondurma!


Lezzet Ustaları Gürme Dondurma Tarifleri Sizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here