Pepeçura - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Haziran 2013 Perşembe

Pepeçura

Pepeçura tarifi ile sizlere sunumun en güzelini paylaşıyoruz.

Pepeçura
Malzemeler;
2 kg. siyah üzüm (kokulu trabzon üzümü)
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı buğday nişastası
1/2 çay bardağı un
Yeteri büyüklüğünde su (6-7 su bardağı)

Yapılışı;
Üzümleri saplarından ayıralım. 6 bardak su ile birlikte ocağın üzerine koyalım. Kaynamaya başladığında şekerini ekleyelim. Üzümler yumuşamaya başladığında ateşten indirelim. Süzgeçten geçirip posasını ayıralım. Üzüm suyumuzu tekrar ateşin üzerine koyalım. Unumuzu ve nişastamızı ayrı bir kabta bir miktar üzüm suyu ile karıştıralım. İyice sıvı hale geldiğinde. Kaynamaya başlaya üzüm suyumuza azar azar ilave edip 10-15 dakika kaynadığında üzüm suyumuz koyulaşmaya başladığında ateşten alıp servis tabaklarına koyup afiyetle yiyelim.


Pepeçuranın şifası;
01. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
02. Vücudun harcadığı enerjinin kısa sürede geri kazanılmasında faydalıdır.
03. İnsanın iş verimliliğini artırır.
04. Böbreklerin ve karaciğerin iyi çalışmasını sağlar.
05. Kireç iltihaplanmasını önler.
06. Vucuddaki yağların erimesine yardımcı olur.
07. Kansere karşı koroyucudur.
08. Anne sütünü artırır.
09. Bağırsak hareketlerini hızlandırır. Kabızlığa iyi gelir.
10. Karaciğer rahatsızlığında ve kansızlıkta fayda sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here